Cirque de Soleil kommer i mars med sin hyllade föreställning Alegría!

6-10 mars 2013

Alegría, som på spanska betyder glädje, lycka och hyllning, är en av Cirque du Soleils stora klassiker och internationella succéer. Showen har setts av mer än 10 miljoner människor sedan premiären i Montreal 1994. Ensemblen består av 55 artister och musiker från 18 länder. Föreställningen innehåller de mest enastående akrobatiska flygningar, synkroniserade trapetskonster och koreograferade dansstycken. Akrobater som voltar högt genom luften och landar på tunna stänger som vilar på kraftiga axlar. Energin vibrerar och hjärtat sitter i halsgropen under hela föreställningen. Alegría har en barock och operalik produktion med färgglada kläder som som förstärker . Showen har hyllats av en enad kritikerkår och med slutsålda arenor längs hela turnén. legría har en barock och opera stil med flamboyant kostymer och en utarbetad uppsättning som tjänar till att förbättra den häpnadsväckande skådespel atletiska och artisteri.

Cirque du Soleil som en gång började lite blygsamt med tjugo gatuartister i Québec i mitten av åttiotalet har vuxit sig till den största nycirkus-aktören i världen. Med över 5000 anställda runt hela världen har Cirque du Soleil framfört produktioner inför mer än 100 miljoner åskådare i mer än 300 städer på alla jordens kontinenter.

I Sverige har vi tidigare sett de hisnande föreställningarna Delirium och Saltimbanco, och i november gästas vi av Cirque du Soleils hyllning till Michael Jackson: Immortal.

Källa och biljettbeställning Ticknet