Cirkus Normal

Ung & Normal och Nästan Ung & Normal

Ung & Normal är Cirkus Normals föreställningstrupp. Truppen består av femton ungdomar, som under flera år har det tränat med dans och cirkuspedagoger från DOCH (Dans och Cirkushögskolan i Stockholm).

Med Janne Norrman som konstnärlig ledare har Ung & Normal  skapat ett flertal föreställningar:

2013 Uppehållstillståndet
En cirkusberättelse om ensamkommande flyktingbarns känsloresor från konflikten/katastrofen som tvingar dem att fly, fram till ett eventuellt uppehållstillstånd i Sverige. Det är givetvis helt omöjligt att beskriva flyktingars upplevelser till fullo, men cirkusföreställningen ska skänka ytterligare uppmärksamhet till detta viktiga ämne.

2012 Cirkus Katastrof
En cirkusföreställning baserad på händelserna under gruvkatastrofen 2010 i Chile. Samtidigt som räddningsarbetet pågick ovan jord, skapade gruvarbetarna ett metasamhälle under jord. De såg på bio, joggade och skapade en butik för mat som skickades ner, m.m. I Cirkus Katastrof hittar de instängda rester av en cirkusmanege och börjar underhålla varandra i väntan på räddning.

2010-11 Airline Paradiso
Boka Uppehållstillståndet med Ung & Normal
I samband med föreställningen kan vi erbjuda ¨Pröva på¨-verksamhet. Besökarna får träffa artisterna som instruerar i de olika cirkusdisciplinerna. Föreställningen har offentlig urpremiär  på Stockholm Kulturfestival 2013. Föreställningen går att boka.

Ung & Normal på Skansen

Ung & Normal deltar också i Skansens Barncirkus i Bragehallen. Föreställningen där kan ses varje söndag januari – april. Dessutom har Ung & Normal deltagit i insamlingen till Världens Barn, återinvigningen av Stinsen, BarnTv, samt Elextroluxs Julfirande.

Nästan Ung & Normal

Under hösten 2011 startade ytterligare en föreställningstrupp, bestående av lite yngre barn 10–13 år. Nästan Ung & Normal utgör i och med detta Cirkus Normals andra utvecklingsgrupp för de elever vars intresse för cirkus brinner extra starkt.

Det går naturligtvis att boka hela, eller delar av såväl Ung & Normal som Nästan Ung & Normal för events.

» Kontakta Cirkus Normal
» Läs mer om Ung & Normal